Är du gammal nog?

Du måste vara minst 18 år för att köpa på denna webbplats.

Ja, jag är 18+   Nej, jag är inte 18+

Kan jag ta med mig engångs vape på ett flygplan?

I allmänhet är svaret - Ja, du kan ta med dig en engångs vape på ett flygplan - men absolut inte använda den! Reglerna för att ta med engångs vapes på ett flygplan kan variera beroende på flygbolaget, det land du reser till eller från och lokala bestämmelser. Här är några allmänna riktlinjer att tänka på:

 1. Kontrollera flygbolagens policyer: Olika flygbolag kan ha sina egna policyer när det gäller vaping-enheter, inklusive engångs vapes. Vissa flygbolag kan tillåta dem i handbagaget, medan andra kan kräva att de finns i ditt handbagage och inte i incheckat bagage. Kontrollera med ditt specifika flygbolag före din flygning för att förstå deras regler.
 2. Följ TSA-föreskrifterna: I USA tillåter Transportation Security Administration (TSA) passagerare att ta med vaping-enheter, inklusive engångs vapes, i sitt handbagage. De bör dock inte packas i incheckat bagage på grund av risken för batterirelaterade incidenter. Se till att din engångs vape är lättillgänglig för säkerhetskontrollen.
 3. Följ lokala lagar: När du reser internationellt är det viktigt att vara medveten om vaping-reglerna i både ditt avrese- och destinationsland. Vissa länder kan ha strikta restriktioner eller förbud mot vaping-enheter och e-vätskor. Att inte följa lokala lagar kan leda till rättsliga konsekvenser.
 4. Batterisäkerhet: Engångs vapes, liksom andra elektroniska enheter, innehåller batterier. Det är avgörande att följa säkerhetsriktlinjer för litiumjonbatterier. Förvara dem i deras originalförpackning eller i ett skyddande fodral för att förhindra kortslutningar.
 5. Användning och etikett: Om ditt flygbolag tillåter vaping på planet, följ deras riktlinjer, som kan inkludera särskilda områden för vaping. I de flesta fall är det bäst att använda din engångs vape i särskilda rökutrymmen på flygplatserna istället för på planet självt.
 6. Korrekt bortskaffande: När du är klar med din engångs vape, kasta den på rätt sätt. Om det finns särskilda behållare för bortskaffande av batterier eller elektroniska enheter på flygplatsen, använd dem. Släng inte vaping-enheter i vanliga sopbehållare.

Alltid kontrollera med ditt flygbolag och granska vaping-reglerna både på din avrese- och ankomstort för att säkerställa att du följer deras specifika regler och alla tillämpliga lagar. Att inte göra det kan resultera i beslagtagande, böter eller andra rättsliga konsekvenser.

Flygbolagens policys för vaping-enheter, inklusive engångs vapes, kan variera. Här är exempel på policys från några stora flygbolag. Kontrollera alltid företagets webbplats innan din flygning, eftersom policys ändras kontinuerligt.

SAS:

 • Elektroniska cigaretter, pipor eller cigarrettpinnar får inte användas ombord på SAS-flygplan. Dessa föremål måste förbli i din handbagage under hela flygningen. 
 • Det finns vissa begränsningar när det gäller att ta med litiumbatterier, och SAS följer IATA:s riktlinjer för transport av litiumbatterier. 

Norwegian:

 • E-cigaretter (inklusive e-cigarrer, e-pipor och liknande) som innehåller batterier måste skyddas individuellt för att undvika oavsiktlig aktivering. E-cigaretter får inte användas eller laddas ombord. De är inte tillåtna i incheckat bagage men tillåtna i handbagaget. 
 • Varje person får ha högst 20 extra batterier.

RyanAir:

 • Du kan ta med dig e-cigarettprodukter på flygplanet, men du får inte använda dem ombord. 
 • Du kan ta med dig upp till 15 elektroniska enheter och upp till 20 litiumbatterier på flygplanet med dig.

United Airlines:

 • United Airlines förbjuder användning av elektroniska rökprodukter, inklusive engångsvapes, på deras flygningar. Passagerare får ha med sig engångsvapes i handbagaget men måste följa alla federala regler.

British Airways:

 • British Airways tillåter inte användning av e-cigaretter eller engångsvapes på deras flygningar. Passagerare får ha med sig engångsvapes i handbagaget men bör inte använda dem ombord på flygplanet.

Emirates:

 • Emirates förbjuder användning av e-cigaretter och engångsvapes på alla flygningar. Passagerare får ha med sig engångsvapes i handbagaget men får inte använda dem under flygningen.

Vänligen notera att flygbolagens policyer kan ändras över tid, och det är viktigt att kontrollera med det specifika flygbolag du planerar att resa med för deras mest aktuella policyer angående vaping-enheter. Dessutom kan lokala regler på avgångs- och ankomstflygplatser eller i länder också gälla, så det är viktigt att forska och följa dessa regler också. Om du är intresserad av att veta mer om vaping-produkter generellt sett, se vår artikel om engångs vape.